Angående Reparation af Imme Sejr

Angående Reparation af Imme Sejr

(a.ka. kampen mod pæleormene)

Kære venner!

Nu hvor den første forskrækkelse efterhånden har lagt sig, er vi så småt ved at have stablet en plan på benene! For at få alle med på planen kommer der her en lidt mere nøjagtigt beskrivelse af, hvad det egentlig er der skal ske til sommer på Kalvø.

Først og fremmest: der bliver arbejdet på øen i tre uger, fra 29 til og med 31.

Der skal først og fremmest skiftes bordgange, og vi kan skifte ca. To på én gang. Det vil sige der er ca. tre mand (m/k/d) på hver bordgang, altså seks personer.

Når vi tager en bordgang ud er der sandsynligvis nogle af knæene de sidder fast i der ryger – de skal laves nye. Det er der måske 2 – 4 personer der kan beskæftige sig med.

Der skal laves trænagler på drejebænken – også 1 til 2 personer. De store maskiner skal passes, samt værkstedet i kælderen – 2 personer der kan lide at snakke og drikke kaffe/øl mens de rydder op… Og så selvfølgelig nogen på indkøb, mad og rengøring.

Som ekstra opgave er der også stadig et par årer der skal laves færdige, men det har ikke prioritet (vi skal først have et skib at ro rundt i igen 😉 Det vil sige at der er opgaver til i hvertfald 15 – 20 personer på øen.. og det er også nogenlunde det der er kapacitet til i huset.

Hermed ikke sagt at der ikke må være flere, men vi har fået lidt restriktioner i forhold til teltning på på skov-og-naturstyrelsens grund, så vi prøver at organisere ekstra sovepladser i de omkringliggende huse (den gamle kro, havnestuen ved siden af garagen) i fald vi bliver flere.

Der er også et par af os der kommer i egen båd og sover dér, så vi skal nok finde senge til alle.. men altså. Det betyder at vi selvfølgelig må opløse ugerne som i har meldt jer til, og at man ikke behøver at komme hvis man ikke kan holde tanken ud om at gå rundt om Kalvø ethundredeogfirs gange. Til gengæld må man meget gerne melde sig til hvis man har lyst at komme og arbejde på skibet, og ellers kan se sig selv bruge sommeren på Kalvø i sublimt selskab og med duften af tjære og hav i næsen..

Altså, arbejdsopgaver:

  • Bordgange: 6 personer
  • Knæ: 2-4 personer
  • Nagler: 1-2 personer
  • Maskiner og kælder: 1-2 personer
  • Mad og hus: 3 personer.

Som sagt bliver sejlugerne opløst. Det vil sige, man kan også komme forskudt og i længere eller kortere tid. For at kunne planlægge bedre og også eventuelt forsøge at hyre flere folk ind hvis der er for få, må i meget gerne tilmelde jer hurtigst muligt – bare for overblikkets skyld.

Og! Selvom det er byggelejr, er det selvfølgelig også sommerferie! Bål, børn og banjospil har selvsagt også prioritet 🙂

Sidst men ikke mindstøkonomi!

Vi har besluttet at det ikke kan være meningen at man betaler “sejladsafgift” for at komme og arbejde – altså at dem der reparerer båden også er dem der betaler for det. Det betyder jo så bare også at en stor del af foreningens indtægter, nemlig sejladsafgiften, ikke kommer ind i år.

Vi har i skrivende stund råd til at reparere skibet som planlagt, men så er kassen også helt tom. Derfor vil vi bede alle der kan og vil om alligevel at betale en sejladsafgift – eller deromkring – uanset om i havde tænkt jer at sejle eller komme til Kalvø eller ej.

Det ville skabe mere sikkerhed og eventuelle uforudsete udgifter og eller katastrofer (som nye luftbårne pæleorm eller andet galaktisk djævelskab) ville kunne afværges uden panik, og vi kan være sikre på at få vores allesammens bedste skib i vandet igen!

Således fuld af håb og gåpåmod glæder jeg mig til at se alle på Kalvø!

Kh Ida
med Bestyrelsen

Comments are closed.