Lørdag den 12. april

Lørdag den 12. april

Først da jeg sad på færgen, kom jeg i tanker om at jeg havde glemt at få en trøje med. Vejret var noget køligt, og der var lovet godt med vind fra profeternes side. Jeg tænkte hurtigt at der nok måtte hænge et eller andet i kælderen dernede som kunne beskytte mig.

Vel ankommet ved 11-tiden var en kande kaffe netop færdigbrygget. Særdeles velkomment.

Iversen prøver at se sur ud
Iversen prøver at se sur ud

Trods Kalvøkulturen syntes jeg at det var lige til kanten at indtage en pilsner som den første handling. Er jeg mon blevet lidt snerpet med årene?

Så var det ellers bare i gang. Der er ikke brug for tid til sådan at komme i gang med hinanden. Det kører på fuld social kraft fra begyndelsen. Herligt. Det øjeblikkelige projekt handlede om at få skrabet skibet rent indvendigt. Har I noget system i det? Næh, du tager bare fat hvor du kan se der trænger. Jeg kom også til at skrabe et sted hvor Jesper allerede havde været. Han mente at det var lidt rystende at se hvor meget jeg fik skrabet af, men jeg holdt inde dér. Jeg ville jo ikke kompromittere manden yderligere. Han var ellers hurtig i replikken: Nåh, du går jo også helt til bunds.

Frokosten bestod af rugbrød med leverpostej og spegepølse. Jeg syntes nu godt de kunne have varmet leverpostejen nu der ikke var rødbeder til, men hvad, vi skulle jo dybest set bare have hungeren stillet.

imageDet krævede kreativitet og møjsomt arbejde at få gjort skibet rent efter endt afskrabning uden at bruge husets støvsuger – som med særdeles bestemt sprogbrug bærer påskriften at den ikke bruges på skibet”. Vi var da også inde på forskellige muligheder, herunder køb af en støvsuger og civil ulydighed.

Damen blev herefter smurt godt og grundigt indvendigt, nogle kiggede på dækket, og vi var netop kommet i gang med at smøre hende udvendigt da regnen begyndte. Det var nu ikke specielt katastrofalt ved det at aftensmaden var ved at være klar.

Vi havde så småt regnet med Iversen til aften. Han havde skrevet til mig på ”Fjæsen” og spurgt om ”…jeg kunne komme forbi Rødekro ved 18 – 19-tiden.” Nu i eftermiddag var den videre dialog på samme medie som følger:

  • Kan du ikke være lidt mere præcis?
  • Klokken 18:30 eller 19:30.
  • Jamen, for fanden Iversen, jeg gider ikke sidde i Rødekro i en time.
  • Det er forstået. Jeg har influenza og kommer først i morgen.

Der var såvel munterhed som bekymringer i flokken. image_3Var manden virkeligt syg? Engang var eksempelvis en opgave om at samle en barneseng forklaringen på at komme senere end annonceret.

Mad og møde. Formanden har for længst fraskrevet sig muligheden for at fremstå autoritativt og lader som fast regel Inez lede møderne. Herefter kom der gang i den for påskelejre så traditionelle og skattede frie leg.

Jeg blev gjort bekendt med at der på streglisten var indført begrebet ”grønlænderstreger”. En streg betød at man betalte 100 kroner for et døgns alkoholforbrug, uanset den reelt forbrugte mængde. Det endte sgu nok deromkring alligevel. Rødvinen var drukket op under middagen, men en flaske Brøndum og noget kaffe betød at jeg alligevel sov godt.

image_5Generalforsamlingens debat om rygerfraktioneringen i kælderen havde gjort en smule indtryk. Ind imellem skulle vi lige ned og ”rydde op”.

Det blev såmænd ikke så sent, og som ovenfor nævnt sov jeg godt.

 

Nils.

Comments are closed.