dagbog for den 16 juli

dagbog for den 16 juli

40 minutter.
Så lang tid…eller næsten, tog det at ro Imme Sejr hjem fra skibets første færd med sejl.
Solen stod på sit højeste på himlen, da vi efter en lang formiddag med indkøb og andre praktiske forberedelser, stævnede Imme Sejr ud fra Kalvø på sin jomfrufærd. Tårerne trillede og stemningen var fantastisk, da sejlet stod svangert den dybblå sommerhimmel. 27 forventningsfulde sjæle skød henover vandet med seks knob med kurs mod vest ud af Gennerbugt. En frisk vestenvind bar os nord for Barsø, hvor vi kastede anker ud for de hvide klinter og spiste frokost og fejrede jomfrufærden med bobler og chokoladekiks. Immemadder på dørkplanker med rigelige mægder af remoulade og ristede løg blev langet lystigt omkring til besætningens store fornøjelse.

Efter et velfortjent hvil, trak vi os op til frokostankeret, skibet var let. Sejlet blev sat på bidevind styrbord halse, kursen blev sat mod sydvest og på hårdt kryds stævnede vi tilbage mod Løjtland. Styrede kurs 45 grader mod vinden, sejlede kurs google-earth60 grader førte os til sydsiden af Gennerbugt. Her gik vi op i vinden, over stag og mod Sønderballe. På første ben pressede masten mod mastefisken, som gav sig under mægtige kræfter. På andet ben knagede beidåsen og forskibet kæmpede en brav kamp for at undgå halsløs sejlads. Under Sønderballe gik vi igen op i vinden og forsøgte vi endnu en stagvending, men mastefisken gabte faretruende, så sejlet kom ned. Tretten årer blev sat i vandet og skipper Sissel råbte Det tager kun 40 minutter!

En time og 52 minutter senere blev fortøjningerne lagt om bådebroen i Kalvø Havn, og en træt og vabelfyldt besætning klatrede i land efter lang, men god dag til søs.

Klokken var blevet otte, så der kom hurtigt gang i bålet og bradepanderne blev fyldt med bacon og fløde. En ægte Imme menu.
Efter to timers stirren ind i bålet, kravlede alle tidligt til køjs. Sissel og Lisa

Comments are closed.