Dagbog fra Påskelejr – 16. april 2011

Dagbog fra Påskelejr – 16. april 2011

Som historiekyndige vil vide landede Valdemar Sejr i det herrens år 1219 d. 16. april på Kalvø med dannebrog, således ankom det nye skib d. 16. april 2011 til stor glæde for fremmødte medlemmer af Tønder Skibslag. Kranen der havde fragtet skibet fra Rudkøbing, trillede ned ad tangen denne første forårsdag, lastet med den nye kutter. Med klapsalver og fanfare i horn modtog forenings medlemmer og andre fremmødte skibet, der langt om længe ankom til sin destination. Byggeriet startede i oktober 2010 i Rudkøbing og nu er det op til foreningen at forsætte byggeriet og gøre skikbet færdigt. Hvis planker og nitter arter sig, får skuden sin jomfrutur i sommeren 2012.

Samtidig har foreningen opgraderet sin maskinpark med monstrøs høvl (+400 kg), som er blevet indkvarteret i laden under behørig brummen og banden fra de der måtte lægge ryg til. Sammen med en ditto ny “bad” båndsav, skal monsterhøvlen trylle 4 bordgange mere frem over de næste måneder. Der er ikke et øje tørt hos værktøjsfanatikerne.

Efter en dag med solskin og store gaver af træ og støbejern, blev der om aftenen afhold optimistisk festivitas, hvor der blev talt og sunget om det nye skib og håbene herfor.

Brad/Kasper/Johan/Rane

Comments are closed.