Category Archives: Det sker

Oversigt over begivenheder i Tønder Skibslag

dengang Imme vandrede (lidt) for sig selv

Onsdag aften ringede en gammel Imme Gram medbyggere med underretning om det gode skib, som var utilfreds ved at stå stille. Han vidnede hun sejlende ud af sit sovested i god fart på til Svendborg Sund, eller længere. Men der standsede hun, temmelig tæt på en anden båd. Koldt var det, og buldrende mørkt med regnvejr som forhindrede flere detajler. Han vidste ikke om hun fangede en anden ankortov på vej ud eller hva’, men hun i hvert fald stod fast.

Den lang og kort er efter flere folk stod oprejst og klar til at gribe ind, fik vi øjner på hende senere–takker være Mathias. Vurderingen var at hun sad fast og det var for farlig at tage ud alene, så han vil forsøge at komme ombord ved solopgang.

Per fik kiggede på hende tidlig næste morgen og så at hun lå fint og stadig smuk (SE FOTO). Efter at Michael og Mathias lånte en robåd, fik Per kontakt til en lokal fisker som med sin lille påhangsdrevet motorbåd fik Imme slæbt tilbage på sin plads med lidt mere tov på ankor.

Temmelig heldig. De to både Imme opsøgt var umiddelbart skadefri (ifølge deres 2 ejere), ligesom den gode, store dame selv. Ingen skade, men gode lektie og gode minde om gode folk all around.

Tak til alle der støttede med behjælpsomhed og kærlighed.

Imme tilbage fra Ribe, jubilæumsfest, og musik

8. Oktober: Den doble regnbue bod velkommen til imme, som kom kørende over dæmningen. Beddingen var klar og skibslags ca 25 medlemmer modtog de drenge fra skaks med en vist professimonis. Som om vi har gjort det før. Den gik strålende godt. Tjek.

Mens skibet (nu med hoved) blev renset, skulle der arbejdes på garagen. Hvis ikke den kan vedligeholdes og se pænt ud, naturstyrelsen mener at den skal fjernes. Det var godt at have lidt træ arbejde i gang igen med resultat at 2 nye dør ser ude til at redde den uundværlige hus.

Så var en dejlig middag fortjent, efter de beskidte blev mindre snavset og parate til at spise på kroen. Og vi spiste godt. Der var nogle tale og nogle historie fortalte. Herlig aften.

Og efterhånden startede lidt fest i huset. Både oppe og nede var der folk. Det viser sig at vi har en udmærket forening. Det er også berigende at se at den ikke opstod overnat, men at dens rødder også var dynamiske og glimrende.

Så er der en Julefrokost i København i starten af december. Som regel er det bestyrelsesmøde med middag, men alle er velkommen.

kalvo-vikingeskibslag-2016-alle

Der er lidt merchandise updates her. Priser kommer snart, men de trøjer og tshirts ser sådan ud:

 

 

Og så er der GENERALFORSAMLING DEN 28. JANUAR 2017 på Fyn. Sæt kryds.

Siden sidst…

 

Husk lige ophal og Jubilæumsfest på den 8. oktober!! invitationimmejubilaeum2016

Mere omkring tid for ophal–dvs. ankomst af skibet fra Ribe via krannings lastbil.

Allesammens ynglings egetræs skib kom op på en trailer og blev kørt til Ribe. Takket være Flemming og Lars og company. Der fik Imme et hoved (se billedet). vikingetøjMeningerne er lidt delte op på hovedet, men de fleste er positive.  Godt. En hale skal vi lige tage op næste.

Nå. I Ribe var der filmede en lille episode lige udenfor kammerslusen og Imme fik noget vadhav under sig. Under optagegelsen fik Thomas lov til at blive slået hjel 15 gange af tyske voldtægts

vikingtøj

banditter og Jeppe fik lov til at ro Freja byrding. Vi andre fik lov til at ligne nogle hipster typer, som også ligner vikinger i krassende uldtøj.

Optagelsen skal færdigbehandles og er en Ribe Vikingecenter produktion, som kan ses til februar på deres hjemmeside. Alle synes vore krigskib er møj flot!

 

Efterår og frem…

De 3 sommertogter afslutter hvor de begyndte. Vi sejlede i rundkreds om fyn, tog ind nogle nye oplevelser og skubbede Imme lidt mere end vi har gjort før.

wp-image-1229663979jpg.jpgNu at sommeren er færdig kigger vi mod efterår og begivenhederne der ligger frem. I starten af september skal Imme ophales og fragtes til Ribe, hvor det skal spille  med i VikingeCenters dokumentar optagelse. I forbindelse med det kan medlem deltage i både ophaling og optagelse. Den 29 august er umiddelbart ophaling og optagelsen er den 3 og 4 september ved Kammerslusen i Ribe. Der er mulighed for at slå teltet op lige ved siden af. Ring til Flemming  eller Johan, hvis du er interesseret i at deltage.