Category Archives: Uncategorized

Tilbage til Lehnskov

Efter mange år er skibslag sejlede tilbage til et sted vi kender. Vi ankom i går klokken senere eftermiddag og fik sendt vores troværdig diplomat af sted for at få lov til at lægge. Ja, det kunne vi og det var pænt af os at vi spurgte, sagde godsejeren. Skibet blev skyllede fest mad sat i gang. 

Det er her hvor vi skifter, siger farvel og tak for nu, og hvor Imme retter sig mod Genner bugt. 

Transitionen forgår også med en opsamling af tekniske spørgsmål. Når sejlet er op, hvor højt skal det være og om halsen faktisk ikke skal helt ned til beidåsen for at holde foldene ud af sejlet, osv. 

Når de andre siger farvel er der sår en lille frø: at sejle Imme til København efter påskelejr og at vistarter vores togter der og sejler hende hjem til Kalvø. Til diskussion… 

Besætningen er næsten gået nu. Jeg tjekker også ud og skal tage den dejlige Imme energi og lugt til en bryllup. Og resten må sejle videre anonyme. Tak for i år. 

Svendborgsund 

Efter en aften på spejderne lejrplads ved Thurøbund, stak vi af med flyvende start mod Lehnskov. Men før vores uber ankermand trak kroen op, skulle der bades. Strøm skulle først skift kl 13 i sundet og solen var stærk. 

38 mennesker virker meget og er begrænsende, men vi er blevet gode til at flytte eller bøffe eller whatever de forskellige kalder det. Så skal Imme under endnu en bro på vej forbi Svendborg og tilbage til det øhav vi kender. 

Strømmen er med os og alle synes meget om vores cutter. Fest aften lover billige brugsvin og lentilsuppe. Unconventional men nemt. Fråder’n. 

Østfyn er dejlig

Så ligger vi over her tæt på Luneborg. Vi fik kontakt til en flink fyr og han inviteret os ind til et sted med udsigt til Storebæltsbroen og Langeland. De lokale var nysgerrige og søde da vi ankom og de var glade for at se Imme Sejr. Freja Byrding var lige forbi tidligere i forbindelse med middelaldersmarket i Luneborg, fortalte nogen. 

Pladsen har en legeplads hvor vi sover og en belejlig hytte hvor madlavning foregår under mere beskyttet vilkår fra den uforudsigelige dansk sommer. 

Den strand hvor hvor vi laver bålet får mange gæster og vores overliggerdag præsenterede vores fineste opdragelsesteknikker. 

 
Besætningen synes det har været godt at skabe nye relationer i området for det kunne være dejligt at sejle tilbage på et tidspunkt. Planen er atn m cv m sejle ned mod Tåsinge for at komme igennem Svendborgsund og afslutte togtet i Lehnskov.